2011. augusztus 8., hétfő

Öregedünk? nem, csak telik az idő

Ma reggel nagyon jól ébredtem. Mikor kinyitottam a szemem a hasamra sütött a nap, éreztem a melegét, ami az egész testemen végig áradt, ennek köszönhetően mosollyal az arcomon keltem fel és azzal a gondolattal, hogy ez gyönyörű nap lesz, még  a Nap is üdvözöl ma reggel.
   Aztán mikor teljesen felébredtem, rájöttem, hogy ma van a születésnapom. Hihetetlen, hogy mijen gyorsan telik az idő. Most voltam 14, mit nagyon vártam, mert megkaphattam a személyimet, aztán utána 18, nagykorúvá váltam... és most.. mennyi is vagyok? Nem vagyok öreg, de gyorsan telik az idő,ha nem vigyázunk észre sem vesszük és már megint eltelt egy év.. Ma rengeteg ember köszöntött fel, pedig még csak egy fél nap telt el, aminek őszintén nagyon örülök, elvégre azt jelenti, hogy eszükbe juttam :) KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!
       Mindenki azt kérdi, hogy milyen érzés 21 évesnek lenni? A válaszom : ugyanolyan, mint 20-nak. Elvégre nem érzek különbséget, mert nincs is amiért. Nem lényeg, hogy valójában hány évesek is vagyunk, a lényeg az, hogy hánynak érezzük mi magunkat.
   Igaz, hogy az időt nem lehet visszaforditani, de én személy szerint nem is akarom. Mindenből tanulnunk kell, és ha azt megtanultuk akkor tovább kell állnunk és haladnunk. De ez nem jelenti azt, hogy abba kell hagynunk azt amit igazán szeretünk, el kell hagynunk a dolgainkat vagy meg kell változnunk, hogy valakinek vagy valaminek megfeleljünk, mert idősebbek lettünk. NEM! Ugyanazok az emberek maradunk, csak az élet folyamán mindig tanulunk valami újat, valami másat, amit fel kell majd valahol használnunk.
    Végül is mit is jelent egy évvel idősebbnek lenni? Egy pár több ősz hajszálam lesz? Ráncosodik a bőröm? Őszintén, nem tudom és nem tudok rájönni, hogy végül is mit jelent!

    Számomra egy új évet, új kihivásokat, új akadályokat, új élményeket, új tapasztalatokat és új tanulnivalókat jelent. Elvégre úgy tartják, hogy mindenkinek akkor kezdődik az új év, mikor betölt egy új évet.




"Az élet hosszú. Miért kellene bárkinek is a múltban élnie, ha élhet a jelenben is? Miért ne engedhetné meg magának bárki, hogy a jövője ragyogó és izgalmas legyen?"